WERK IN OPDRACHT
Naast mijn eigen filmprojecten help ik ook andere mensen met het visueel in beeld brengen van hun verhaal. Ik ben vrijwel altijd betrokken van de conceptontwikkeling tot de montage. Samen met de opdrachtgever ontwikkel ik een project wat aansluit bij hun communicatiemodel. Mijn showreel geeft een indruk van diverse opdrachtgevers. Daarnaast, heb ik een aantal projecten geselecteerd waar ik wat informatie geef over het werkproces.
Voor het wetenschapsmuseum NEMO heb ik diverse projecten gedaan. Veel van de video's zijn een onderdeel van een installatie in hun tentoonstellingen, andere video's zijn weer gemaakt als ondersteuning in hun onderwijsprogramma. De doelgroep zijn jongeren van 8 tot 14 jaar waarbij het belangrijk was om de wetenschap visueel aantrekkelijk te maken door middel van animaties.
Foto's: NEMO Science Museum – DigiDaan
Korte docu met Angelo Vermeulen over Recycling in de ruimtevaart Korte docu met Tanja Masson-Zwaan over ruimterecht Fictieve Reclame
In deze installatie kan het publiek een wereldbol verschuiven van of naar de zon. Mijn opdracht was om acht video's te maken met aangeleverde foto's. Hiervoor heb ik een 2.5D parallax effect gemaakt in Adobe After Effects.
Foto's: NEMO Science Museum – DigiDaan
Nemo organiseert ook educatieve projecten voor scholieren. Ik had de opdracht om daarbij 5 video's te maken ter ondersteuning van deze les. Dit is één van de vijf video's met wetenschapper Djoeke Schoonenberg.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca ondersteunen horeca ondernemers. Mijn opdracht was video's te maken voor het boek 'Marketing & sales in een horecabedrijf'. Samen met de schrijfster Ellen van Kooten acht video's ontwikkelt met interviews van diverse horeca ondernemers.
'Doelloos Gelukkig' verzorgt life-style workshops voor mensen die te maken hebben met stress en/of burn-outs. Ter ondersteuning van de workshops was het voor mij de opdracht om twee video's te maken waarbij de alledaagse stress van hun doelgroep voelbaar naar voren moest komen.
Wil je meer voorbeelden zien of eens brainstormen over een nieuw projectplan? Neem gerust contact met me op. info@irmaoldenburg.nl